Het ideale moment om winterbanden te installeren? Vanaf 7C° of van oktober tot en met april. Deze periode is afgestemd op de Belgische weergemiddelden. Vermijd lange wachtrijen eens Koning Winter al in het land is en maak vandaag al een afspraak in een van de MHC Mobility-bandencentrales.

Waarom winterbanden?

Winterbanden hebben een andere samenstelling dan gewone zomerbanden. Waarom? Als de temperatuur daalt, wordt het rubber harder. Een aangepaste rubbersamenstelling lost dit probleem op en houdt de banden soepel.

Ook het profiel (de ‘groef’) is dieper bij winterbanden dan zomerbanden. Dit profiel is voorzien speciale lamellen. Tijdens het rijden hechten de lamellen zich vast aan het wegdek. Op die manier bieden ze meer veiligheid op de weg bij winterweer.

De voordelen:

  • Betere baanligging
  • Comfortabeler weggedrag
  • Meer veiligheid voor u en uw gezin
  • Bandencontrole tijdens de wissel
  • Minder slijtage aan zomerbanden

Mythes over winterbanden

Over winterbanden bestaan ook een aantal hardnekkige misverstanden. Wij helpen er graag enkele de wereld uit:

Winterbanden zijn duur

Winterbanden hebben ongeveer dezelfde prijs als zomerbanden. En terwijl u uw winterbanden gebruikt, spaart u uw zomerbanden, die zo langer meegaan. En voor u als MHC Mobility-klant zijn ze zelfs helemaal gratis.

Het sneeuwt toch niet?

Het hoeft niet eens te sneeuwen om voordeel te halen uit winterbanden. Vanaf temperaturen onder de 7 graden is het bewezen dat winterbanden de veiligheid van u en uw passagiers verhogen.

Winterbanden zijn minder mooi

Op uw leasewagen worden de nieuwste types winterbanden gemonteerd. Deze winterbanden kunnen ook probleemloos en esthetisch op metalen velgen gemonteerd worden.

Winterbanden zijn trager

Winterbanden laten dezelfde snelheid toe als zomerbanden, al past u uw snelheid best aan het weer aan. Toch is het beter om uw snelheid aan te passen aan de weersomstandigheden.

Waarom niet altijd winterbanden?

In de zomer heeft u met winterbanden een langere remweg dan met zomerbanden. De banden zijn immers minder efficiënt op een droog wegdek. Hoe hoger de temperatuur van winterbanden, hoe langer de remweg.  Bovendien hebben ze ’s zomers een minder goede wegligging en slijten ze sneller. Voor gebruik in de winter zijn ze dan weer ideaal.

Vijf extra tips om je wagen winterklaar te maken:

  1. Controleer regelmatig de spanning en profielen van uw banden. Gouden regel: drie tot vier millimeter is het minimum.
  2. Controleer uw ruitenwissers en vervang ze indien nodig. Voeg ook antivriesmiddel toe aan uw ruitenwisservloeistof.
  3. Zorg ervoor dat er altijd een ijskrabber en een spuitbus in de wagen liggen. Zeker indien u ’s morgens vaak gehaast bent.
  4. Vermijd onaangename verrassingen: laat uw batterij net voor de winter controleren bij uw concessiehouder.
  5. Onderhoud uw wagen regelmatig tijdens de winter. Strooizout tast immers uw chassis, koetswerk en banden aan.

Heb je een vraag over je nieuwe winterbanden?

Neem contact op met MHC Mobility via e-mail, telefoon (056/62.29.60) of het contactformulier op onze website.