In een snel evoluerende mobiliteitsmarkt beperkt operationele leasing zich niet enkel tot bedrijven, zelfstandigen of vrije beroepen. Sinds kort is er ook private lease, een gloednieuwe leasingformule voor particulieren.

Privé-leasingformules hebben het businessmodel van de klassieke autodistributeurs grondig hertekend. En zetten ook hun marges stevig onder druk. Maar dat is vooral in het voordeel van de consument.

Pay-per-use

Leasing voor particulieren is vandaag mogelijk tegen heel interessante tarieven. Financiering, verzekering, onderhoud en banden inbegrepen.
Het belangrijkste voordeel van een privélease? Bij een private lease weet u op voorhand perfect wat uw auto gaat kosten. Zonder onaangename verrassingen bij een ongeval, herstellingen of onderhoud.

Andere voordelen:

• Beperkt voorschot
• Geen bonus-malusattest nodig
• Geen leeftijdsbeperking

De consument blijkt in ieder geval gewonnen voor dit nieuwe concept. Zelf eigenaar zijn van hun auto is voor particulieren vaak van secundair belang. Zij willen vooral een duurzame en complete oplossing voor hun mobiliteit. Jonge consumenten zijn bovendien al erg vertrouwd met ‘pay-per-use’-principe, dat hen toelaat om hun uitgaven beter te budgetteren.

Rijden, tanken, klaar!

Private lease of privélease is dus ideaal voor wie de dure aankoop van een wagen en onverwachte kosten aan onderhoud en herstellingen wil vermijden. Al deze variabele kosten zijn inbegrepen in een vast bedrag per maand. U hoeft enkel nog te tanken en te rijden.

Net als bij een full operational lease voor bedrijven, hangt een privélease samen met een vooraf bepaald maximumaantal kilometers. Afwijkingen zijn toegestaan mits een kleine meerprijs, afhankelijk van de voorwaarden van uw leasingcontract. Deze tarieven worden op voorhand vastgelegd.

Hoeveel kost private lease?

De totale kostprijs van een private lease kunt u berekenen door het maandelijkse bedrag te vermenigvuldigen met het aantal maanden looptijd. Daar trekt u vervolgens de kosten voor verzekering, taksen en pechverhelping vanaf. Maar ook de kosten voor herstellingen, onderhoud en bandenwissels zijn dus volledig inbegrepen in de prijs.

Wilt u graag meer informatie over private lease bij MHC Mobility? Neem vrijblijvend contact op via 056/62.29.60 of info@mhcmobility.be