38% minder wagens ingeschreven in juli

10 augustus 2021

In juli 2021 werden 27.596 wagens minder ingeschreven dan in dezelfde periode het jaar voordien. De grootste boosdoener? Het wereldwijde tekort aan chips die blijft aanhouden.

Het grote tekort aan chips in niet alleen de autosector, maar ook in andere technologische sectoren, zorgt voor ernstige vertragingen. Eind juli werd de productie in de BMW-fabriek in het Beierse Regensburg tijdelijk onderbroken wegens dit chiptekort. Ook Volvo en Audi werden in juni genoodzaakt de productie stil te leggen.

Door het chiptekort werd logischerwijze de verkoop van wagens beïnvloedt. Wie een auto bestelt of recent heeft besteld, moet langer wachten op de levering. Febiac, de Belgische sectorfederatie van de auto-industrie, kan niet met zekerheid zeggen of er een inhaalbeweging op komst is de komende maanden.

Bij Audi Brussel is de productie momenteel op jaarlijks verlof, maar ze verwachten met een normale opstart uit vakantie te kunnen komen. Volvo Cars Gent is eveneens in jaarlijkse vakantie, maar kijkt eerder onzeker naar hun opstart. Eén ding is zeker, de aanlevering van chips, waarvan er gemiddeld 150 in een personenwagen te vinden zijn, blijft volatiel.

Wanneer we kijken naar de periode van januari tot en met juli van 2021 werden er net geen 260.000 wagens ingeschreven. In vergelijking met diezelfde periode van vorig jaar zijn dat er slechts 0,44 % minder. De verklaring hiervoor is de lockdown die vanaf maart plaatsvond. Wanneer we kijken naar de eerste 7 maanden van 2019 zien we een grotere achterstand. Toen werden tegen eind juli reeds 355.598 wagens ingeschreven in België, ruim 26% meer wagens dan dit jaar.

Gelukkig hebben we bij MHC Mobility een ruim aanbod aan wagens klaarstaan voor welke leasingformule dan ook. Particulier of professional? Bij MHC Mobility kan je terecht voor een all-in leasing met tal van uitzonderlijke voordelen. Neem alvast een kijkje op onze website of contacteer ons vrijblijvend via 093 97 08 90 of info@mhcmobility.be.

Hulp of advies nodig door onze specialisten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.