Van Gent naar Lyon reizen met een elektrisch voertuig – wij hebben het uitgeprobeerd!

28 juni 2024

Een tijdje terug besloten Glenn en Ciel om de efficiëntie van reizen met een elektrisch voertuig te testen. Voor hun trip naar Lyon kozen ze ervoor om met een Tesla te reizen, die is uitgerust met een batterij van 560 km. 

Ready, set, go!

Daar gingen ze, de route was uitgestippeld! Van Gent naar Lyon was het een flinke rit van 730 km. Met hun elektrische auto duurde het in totaal 12 uur, inclusief 3 laadbeurten! Deze laadsessies hebben ze heel eenvoudig kunnen inplannen via de tool van Chargemap.

Bij de eerste stop kwamen ze al meteen in aanraking met een laadpaal die er niet veelbelovend uitzag. Ze besloten verder te rijden naar een volgend punt (TotalEnergies – Ardennes Woinic), waar ze dan toch hun eerste laadsessie konden voltooien.

Aangekomen bij het tweede laadpunt, Romilly-sur-Seine, een klein dorpje waar er niet veel te beleven viel, maar tot Ciel zijn verbazing wel werkende laadstations waren! Wist je trouwens dat, wanneer je langs de binnenbanen rijdt, je meer bespaart op de energie van je wagen? Dit komt doordat je vaker moet remmen in de bochten en zo meer energie recupereert!

Ook laadpalen die niet bestaan kunnen je pad kruisen, maar geen stress want de route is zo herberekend! Na een korte stretchoefening en autorit kwamen Glenn en Ciel aan bij een snellader in Saint-Pierre-le-Môutier. Zo konden ze weer even de batterijen opladen en richting hun eindbestemming (Lyon) rijden!

Terug naar Gent

Op de tweede dag beslisten Glenn en Ciel om huiswaarts te rijden via de ‘Route Du Soleil’, waarbij ze in aanraking zouden komen met andere laadstations. Tot zover hadden ze nog geen problemen ondervonden, wat betekent dat ze, ongeacht de laadpaal, overal hebben kunnen laden met hun Eneco-laadpas.

Ze laadden nog snel even de wagen op aan een supercharger, zodat ze terug volledig klaar zouden zijn om de rit te hervatten. En wat is er beter dan de MHC Mobility playlist om naar te luisteren tijdens je autoreis?

Is een elektrische reis een aanrader? 

Glenn: ‘Zelfs in het kleinste gehucht konden we laden, maar ook op de autosnelweg hadden we meer dan genoeg laadvoorzieningen. Ik zou het zeker aanbevelen’.

I take that as a yes!

Benieuwd naar de volledige EV-reis van Glenn en Ciel? Bekijk dan zeker de volledige video!

 

 

Hulp of advies nodig door onze specialisten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.