2026, elektrische bedrijfswagens?

7 april 2021

Bij MHC Mobility zijn we steeds mee met de laatste trends en nieuwste weetjes. De vergroening van het wagenpark is één van de maatregelen van de Federale regering om de klimaatdoelstellingen te halen. Maar wat betekent dit voor jou als werkgever?

Wat betekent dit voor jou?

Groen rijden wordt vandaag de dag steeds meer ‘het normale’. Als werknemer maak je een statement wanneer je rondrijdt in een elektrische wagen, tot voor kort was dit het merk en het aantal pk.
Het rijden met een verbrandingsmotor, hybride of plug-in hybride zal minder gunstig worden op fiscaal vlak waardoor het kiezen voor een elektrische wagen vanzelfsprekend zal worden.
6 op de 10 wagens die vandaag worden verkocht in Europa zijn bedrijfswagens. Dit betekent dat er heel wat zal veranderen wanneer elektrische bedrijfswagens de nieuwe norm worden. Het overschakelen van een verbrandingsmotor naar een groene wagen verloopt niet altijd vlekkeloos, daarom staan de specialisten van MHC Mobility klaar om jou te begeleiden! Mobiswitch is een operationele leasing voor elektrische wagens die ervoor zorgt dat jij zorgeloos én zonder financiële risico’s de overgang maakt.

Welke kosten zijn hieraan verbonden?

Elektrisch rijden is niet enkel groener, maar ook stiller en zuiniger. Zo ligt de verbruikskost van een elektrische wagen lager dan een wagen die op benzine of diesel rijdt. De kosten per kilometer bij een elektrische wagen zijn ongeveer € 0,029, voor een wagen met benzinemotor is dit gemiddeld € 0,076 en wie met een dieselmotor rijdt heeft een gemiddelde kost van € 0,063 per kilometer.
Daarnaast hoef je geen BIV of verkeersbelasting te betalen, de wagen is 100% fiscaal aftrekbaar en de werknemers beschikken trouwens ook over een minimale CO2-bijdrage

Wat kunnen wij jou bieden?

Bij MHC Mobility beperken we ons niet tot het aanbod aan elektrische wagens die terug te vinden zijn op onze website. Je kan steeds een leasing aangaan voor eender welk model, en dit van eender welk merk.
Ga je vaak op vakantie met de wagen? Of maak je lange ritten voor het werk? Wij bieden één maand ‘vakantiemodus aan’. Dit wil zeggen dat je één maand per jaar recht hebt op een evenwaardige vervangwagen. Zo hoef je onderweg niet op zoek te gaan naar oplaadpunten. Deze vakantiemaand kan zowel in één keer, als in meerdere vakantieperiodes worden opgenomen.

Ben jij ook helemaal klaar voor een groene bedrijfswagen? Vraag nu meer info over onze Mobiswith formule via 09 397 08 90 – info@mhcmobility.be, tot snel!

Hulp of advies nodig door onze specialisten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.