Banden zonder lucht, een oplossing die binnenkort ontploft?

23 september 2022

Komt er een einde aan het tijdperk van platte banden? Is er binnenkort geen gevaar meer voor voorwerpen die te pas en te onpas de autosnelweg kruisen met fatale gevolgen voor jouw banden? Volgens BBC News is er licht aan het einde van de tunnel. Hij ontdekte enkele maanden geleden een oplossing die baanbrekend kan zijn. Banden zonder lucht!

Naast het feit dat banden fungeren als de Achilleshiel van zowat alle voertuigen, zijn ze ook nog eens desastreus voor het klimaat. Een mogelijke oplossing is de luchtarme band van Goodyear. Deze is gemaakt met speciale plastieken spaken die omarmd worden door rubber draad. De spaken buigen mee met de bewegingen het voertuig – wat in dit geval een auto is.

Goodyear geeft ook zelf toe dat er nog fundamentele problemen zijn. Zo heeft de bestuurder het gevoel dat er een plaatselijke aardbeving plaatsvindt onder het voertuig wanneer deze over de weg scheert. Goodyear erkent dat de gebruiksvriendelijkheid nog geoptimaliseerd moet worden, maar dat de automotive industrie nog zal schrikken van deze innovatie omtrent mobiliteit.

Als we ons even laten leiden door de utopische idee dat deze luchtloze banden overal geïntroduceerd zouden worden, dan zijn de voordelen ontzaglijk. Zeker terwijl transport-as-a-service en leasing hun opmars aan het maken zijn tegenover het persoonlijk bezit van een voertuig. Particulieren en professionals zijn op zoek naar alternatieven die lage- tot geen onderhoudskosten en duurzame perspectieven bieden.

Denk jij dat luchtloze banden als innovatie binnenkort zal doorbreken? Net zoals Goodyear, proberen wij bij MHC Mobility ook een innovatieve kijk te hebben op mobiliteit. Heb je bijgevolg interesse in duurzame oplossingen? Bekijk onze leasing-opties door hier te klikken.

Hulp of advies nodig door onze specialisten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.