Bespaar op je batterij tijdens de koude winterdagen

1 december 2023

Wist je dat het percentage van je elektrische wagen sneller daalt door de koude temperaturen buiten? Gelukkig hebben we bij MHC Mobility allerhande tips waardoor besparen op je batterijpercentage nog nooit zo gemakkelijk is geweest!

 

Maak geregeld lange autoritten 

Leg je geregeld afstanden af van minder dan 25 km? Dan raden we aan om er vaker langer op uit te trekken! Door het afleggen van korte afstanden gaat de conditie van je batterij sneller achteruit. Dit is dan ook niet al te gek als je weet dat de batterij pas optimaal kan laden vanaf 25 km. 

Verwarm je wagen op voorhand 

Steekt je auto nog in de oplader en heb je nog even tijd voordat je moet vertrekken? Zet de verwarming van je wagen alvast aan. Zo stap je meteen in een voorverwarmde auto en hoef je tijdens het rijden niet meteen je verwarming aan te steken. 

Heb je het tijdens het rijden toch fris? Kies dan voor stoelverwarming. Dit verbruikt minder en zorgt ervoor dat je batterij niet te snel gaat dalen. 

Vermijd het laden van je telefoon

We kennen het allemaal. We rijden naar een locatie met onze GPS en gaandeweg merken we op dat de batterij van onze telefoon volledig is gezakt. Het opladen van je telefoon is in de wagen zo geklaard, maar probeer dit toch te vermijden in de winter! Dit heeft een grotere impact op je batterijduur dan je zou denken. 

Kies voor winterbanden

Niet alleen bevorderen winterbanden je veiligheid op de baan, daarnaast zorgen ze ervoor dat je batterijconditie minder snel daalt. Dit doordat de remafstand van je wagen wordt ingekort en hierdoor het energieverbruik dus afneemt en je langer kan genieten van je wagen. 

Meer weten? Bij MHC Mobility staan we dagelijks voor je klaar met deskundig advies! 

093 97 08 90 of info@mhcmobility.be

Hulp of advies nodig door onze specialisten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.