Draadloos opladen, nu ook voor de wagen!

8 augustus 2022

We steken het niet onder stoelen of banken, de samenleving verandert aan een stevig tempo. In Zweden gaan ze zelfs zo snel dat ze er met kop en schouders bovenuit steken. We spreken dan vooral over de draadloze laadtechnologie die ze sinds kort aan het testen zijn.

In Göteborg, Zweden zullen in een periode van drie jaar tijd alle taxi’s worden omgeruild voor elektrische exemplaren. De Volvo XC40 Recharge is de uitverkorene en zal vervolgens op een draadloze manier kunnen worden opgeladen aan het lokale station.

Uiteraard staat deze draadloze laadtechnologie nog niet helemaal op punt, anders hadden wij in België er wellicht ook al kunnen van meegenieten. Het project rond het testen van deze nieuwe technologie is één van de vele projecten waar ze in ‘Gothenburg Green City Zone’ mee bezig zijn. Deze zone bakent reële testzones binnen de omgeving af om op die manier dergelijke zaken te gaan testen.

Hoe gaat deze technologie nu in zijn werk? Het laden start automatisch zodra het compatibel voertuig op een laadpad parkeert. Op die manier kunnen bestuurders op een makkelijke manier hun voertuig opladen, zonder dat ze uit de wagen hoeven te stappen. Vervolgens wordt het opladen voorzien door energie die van het laadstation naar de laadpad wordt verstuurd en weldra wordt opgevangen door een ontvanger in de wagen.

Bovendien laadt het gebruikte voertuig, de Volvo XC40, vier keer sneller op dan een andere elektrische wagen. In totaal zullen deze Volvo’s zo’n 12 uur per dag rijden en dat aan 100 000 kilometer per jaar. Een enorme boost in het milieuvriendelijk rijden dus!

Ben je door deze duurzame manier van mobiliteit zelf geïnteresseerd in een Volvo XC40 of een andere elektrische wagen? Wij bij MHC Mobility bespreken graag de mogelijkheden met jou! Neem voor meer info contact met ons op via ☎️ 09 397 08 90 of via 📩 info@mhcmobility.be.

Hulp of advies nodig door onze specialisten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.