Een kijkje in de toekomst: de automotive industrie in 2030.

23 september 2022

Het huidig automotive klimaat is aan het veranderen. Zo zijn er opkomende markten, geëvolueerde technologieën, en veranderende voorkeuren van consumenten. Als kers op de taart hebben we nog het duurzaamheidsbeleid. Een hele hoop, maar innovatie staat centraal. Deze trends wijzen erop dat de automotive industrie volop gerevolutioneerd wordt.

Een artikel gepubliceerd door Mckinsey staat ons toe om even in een tijdscapsule te kruipen en te zien hoe de automotive industrie er binnen acht jaar uitziet. Zo zijn er binnen technologische innovatie vier trends: diverse mobiliteit, autonoom rijden, elektrificatie, en connectiviteit.

In het kader van deze blogpost, wordt er ingezoomd op twee trends: diverse mobiliteit en elektrificatie.

Europa is deel van een extreem geconcentreerde auto-industrie. Dit betekent dat particulieren en professionals volop op zoek gaan naar de meest duurzame en innovatieve definities voor mobiliteit. Bijgevolg ziet Mckinsey een daling in de verkoop van private ownership vehicles, wellicht omdat zowel particulieren als professionals inzien dat dit gepaard gaat met hogere kosten die kunnen vermeden worden door innovatiever te gaan denken op vlak van mobiliteit. 

Tegen 2030 zouden elektrisch-gestuurde voertuigen tussen de 10 en 50% van de totale voertuig verkoop kunnen bedragen. Waarbij 50% vooral bepaald zal worden door de dichtbevolkte steden. Dit is te verklaren doordat de aanwezigheid van laadpalen gemakkelijker kan worden gegarandeerd in dichtbevolkte steden dan in landelijke gebieden. Daarbovenop heerst er op het platteland ook een hogere afhankelijkheid van rijbereik.Ben jij geïnteresseerd om de toekomstgerichte definities van mobiliteit te ontdekken? Op onze website vind je alle mogelijke opties voor particulieren en professionals. Klik hier en ontdek ons aanbod via de homepage.

Hulp of advies nodig door onze specialisten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.