Elektrisch rijden: alle voordelen op een rijtje!

16 september 2020

Elektrisch rijden is ‘hot’! Dat merken we ook bij MHC Mobility. Bijna alle automerken komen op de proppen met elektrische wagens en toekomstplannen voor een volledig elektrisch aanbod. Ook de interesse bij zowel bedrijven als particulieren groeit voor dit milieuvriendelijk vervoersmiddel.

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan een elektrische wagen. Lees snel verder en ontdek 6 redenen waarom je voor een elektrische wagen moet kiezen!

Goedkoper

Elektriciteit is aanzienlijk goedkoper dan Benzine, LPG of Diesel, vooral wanneer je de wagen thuis oplaadt.

Ook op vlak van BIV en taksen kan je heel wat €€€ besparen, elektrische wagens zijn in het Vlaams Gewest namelijk vrijgesteld van BIV en taksen. In het Waals en Brussels Gewest betaal je het minimumbedrag.

Wanneer je over bijvoorbeeld zonnepanelen beschikt kan je jouw eigen opgewekte energie gebruiken om je wagen op te laden. Dubbel voordeel!

Een topper voor het milieu

Elektrische wagens produceren geen ongezonde gassen en stoten amper CO2 uit. Let’s go green!

Nu in ons land lage emissiezones uit de grond schieten is dit geen enkel probleem voor de eigenaars van elektrische wagens, je bent overal welkom met jouw milieuvriendelijke wagen.

Fiscaal interessant

Omdat elektrische wagens zo milieuvriendelijk zijn, steunt ook de overheid deze opkomende trend.

Een elektrische wagen is voor ondernemers 100% aftrekbaar, maar ook de aankoop en installatie van een laadpaal bij je bedrijf is in Vlaanderen 100% aftrekbaar.

Voordeel van alle aard

Kies je voor een elektrische bedrijfswagen die je ook privé gebruikt? Dan kan je genieten van een lagere VAA. De berekening van je VAA is namelijk voor een deel afhankelijk van de uitstoot, bij een elektrische wagen hanteren we het laagste CO2-coëfficient.

Stil, stiller, stilst

Elektrisch rijden = geluidloos rijden.

Dankzij de geluidloze elektrische motor kan je dagelijks genieten van optimale rust in je wagen. No stress!

Minder onderhoud

Om ons rijtje voordelen af te sluiten, geven we je graag mee dat een elektrische wagen heel onderhoudsvriendelijk is. Hij beschikt ten eerste over weinig slijtage-onderdelen waardoor de levensduur van de wagen langer is.

Ten tweede remt een elektrische wagen ongeveer 80% van de tijd op de motor waardoor de remschijven minder snel slijten én je wint er energie door terug  WIN-WIN!

Olie? No way! Een elektrische wagen hoeft geen vervanging van olie of oliefilter te krijgen. Geen olie, brandstof of uitlaat? Dat zorgt dan weer voor geen stank en uitlaatgassen.

Elke dag starten met een volle tank? Kies voor een elektrische wagen van MHC Mobility en geniet van de talloze voordelen! Ontdek nu alle informatie via +32 09 397 08 90 – info@mhcmobility.be.

Hulp of advies nodig door onze specialisten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.