Fietsleasing: veel meer dan enkel goed voor het milieu!

14 oktober 2020

Niets beter dan productief aan de dag te beginnen en met de fiets naar het werk te gaan!

Leasing is al enige tijd een bekend fenomeen in de automarkt, maar nu komt ook de fietsleasing helemaal op! Doordat de elektrische fiets de laatste jaren aan populariteit wint is een leasing de ideale oplossing om hoge aankoopkosten te vermijden.

In de huidige maatschappij gaan we vaker met de fiets naar het werk. Mensen willen hun steentje bijdragen aan het milieu, het is goed voor je eigen gezondheid en daarnaast ook voor het imago van het bedrijf.

Voordelen fietsleasing

Een fietsleasing via de werkgever brengt heel wat voordelen met zich mee. We zetten ze allemaal even op een rijtje. Ben jij klaar om overtuigd te worden?

Voordelen werkgever:

 • Let’s go green! Een fietsleasing brengt een goed en groen imago voor je bedrijf met zich mee. Je komt naar buiten als een onderneming die rekening houdt met het milieu en de gezondheid van zijn werknemers.
 • Fiscaal voordeel? Zeker en vast! Een fietsleasing en de integratie van de nodige voorzieningen in het bedrijf is 100% fiscaal aftrekbaar voor werkgevers. Denk maar aan de inrichting van een fietsparking, kleed- en doucheruimtes, de aankoop van de fiets, etc.
 • Geen administratieve rompslomp meer, alles wordt geregeld door de leasingmaatschappij.
 • Ook de kosten voor het woon-werkverkeer als de onderhoudskosten van de fiets zijn 100% aftrekbaar.
 • Je hoeft amper financiële middelen vrij te maken voor de aankoop van de fiets.

Voordelen voor de werknemer:

 • Wanneer de fiets enkel voor woon-werkverkeer gebruikt wordt, dient er geen VAA betaald te worden. Wordt de fiets ook privé gebruikt door de werknemer dan is het VAA veel lager dan deze van een wagen.
 • Een bedrijfsfiets is niet onderworpen aan sociale bijdragen.
 • Extra voordeel! Je kan genieten van een kilometervergoeding van maximum € 0,24/km
 • Zeg nee tegen druk verkeer en files.
 • Health first: Een goed en sportief begin van de dag!
 • De keuze is aan jou: Maak je selectie uit een ruim aanbod fietsen, van gewone fietsen, tot elektrische fietsen en speedpedelecs.
 • No stress, no worries: Je hoeft je niet druk te maken in files en je hebt geen stress om te laat te komen op het werk.
 • Minder kosten: geen brandstofkosten, geen parkeerkosten, etc.

Fiets leasen bij MHC Mobility: Ontdek Mobiflex

MHC Mobility is gespecialiseerd in diverse types leasingformules. Mobiflex is daar één van.

Met onze Mobiflex formule bieden we je ‘the best of both worlds’. Deze combinatie van een fiets- en een wagenleasing laat je genieten van alle bovenstaande voordelen van een fiets gecombineerd met een bedrijfswagen, ideaal voor het wisselend Belgisch weer.

Keuzevrijheid centraal: Bij de leasing van een bedrijfswagen bij MHC Mobility kan je kiezen tussen alle mogelijke merken en modellen. Ook voor een fietsleasing kan er uit een gigantisch aanbod gekozen worden. Deze keuze is geheel aan jullie.

Mobiflex= Win-win-win. Wist je dat medewerkers die met de fiets naar het werk komen, minder afwezig en minder gestrest zijn? Het is daarnaast goed voor hun gezondheid maar ook voor jouw bedrijfsimago.

Zin om helemaal groen te gaan met je bedrijf? Vraag nu meer info over onze Mobiflex formule via +32 09 397 08 90 – info@mhcmobility.be, we horen graag van je!

Hulp of advies nodig door onze specialisten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.