Je auto koel houden tijdens de zomer? Dat doe je zo!

19 augustus 2020

De hittegolf in ons land mag dan wel al voorbij zijn, toch is de zomer nog niet voorbij. Je bent dus beter voorbereid om op warme dagen je auto vlot koel te krijgen.

De wagen is tijdens een hete zomerdag vaak een toevluchtsoord voor velen aangezien je hier zalig kan genieten van een koele airco. Maar hoe krijg je je wagen nu het snelst afgekoeld? We geven je alvast enkele tips mee.

Goed begonnen is half gewonnen, start alvast met enkele voorbereidingen:

  • Bedek je voorruit met aluminiumfolie of een deken om de warmte buiten te houden. Net zoals in de winter heeft dit ook in de zomer zeker zijn effect.
  • Beschikt je auto over een donker interieur? Leg dan handdoeken op de zetels want wie wil nu zijn benen verbranden aan hete autozetels?
  • Schaduw of een garage in de buurt? Plaats je auto op een koelere plek en niet in de volle zon.

Tijdens je autorit:

  • Zonneschermen? Ja, ja, ja! Ze helpen om tijdens de rit de koelte in de wagen te bewaren en houden op hun beurt felle zonnestralen tegen.
  • Airco all the way! Laat je airco even blazen vóór je in de auto stapt, zo zal hij niet als een oven aanvoelen.
  • Pauze, Pauze, Pauze. Heb je een lange rit voor de boeg? Neem dan voldoende pauze om een slokje te drinken zo hou je niet alleen je wagen maar ook het hoofd koel!

Geen airco in de wagen? Probeer het op de natuurlijke manier.

  • Zet enkele ramen open. Om tocht te creëren in de wagen zet je best diagonaal ramen open, bijvoorbeeld links vooraan en rechts achteraan.

Zo, dankzij onze tips ben je nu klaar voor die volgende warme zomerdag! Geniet van je koele wagen.

Hulp of advies nodig door onze specialisten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.