Jonge talenten aantrekken door een aantrekkelijke mobiliteitsstrategie

23 juni 2023

Jong talent aantrekken is belangrijk om te groeien als bedrijf binnen de competitieve arbeidsmarkt. Met de komst van Gen-Z op de werkvloer moet de werkgever zich bewust zijn van de behoeften en verwachtingen van deze jonge generatie. Door in te spelen op deze behoeften en verwachtingen kan je als bedrijf jonge werknemers aantrekken en behouden. Een innovatieve mobiliteitsstrategie is een slimme zet voor een frisse wind in jouw bedrijf. Er zijn enkel elementen die belangrijk zijn voor deze nieuwe talenten:

Duurzaamheid

Gen Z is zich sterk bewust van zijn impact op het milieu. Duurzaamheid binnen het bedrijf is een key aspect voor hun, maar het is ook belangrijk om duurzame arbeidsvoorwaarden aan te bieden. Dit kan door in te zetten op groene mobiliteitsopties zoals elektrisch rijden, deelauto’s, (deel)fietsen of openbaar vervoer. Het verminderen van de CO2-uitstoot moet centraal staan binnen die arbeidsvoorwaarden.

Flexibiliteit

Flexibiliteit is een essentieel aspect voor Gen Z. Werknemers moeten de mogelijkheid krijgen om zelf te kiezen tussen verschillende mobiliteitsopties voor woon-werkverkeer. De verschillende vervoersoplossingen kunnen variëren tussen een (elektrische) fiets, een (elektrische) wagen of het mobiliteitsbudget. Op deze manier kiezen werknemers de vervoerswijze die helemaal bij hun past en tegelijkertijd stimuleert jouw bedrijf duurzame mobiliteit.

Innovatie

Opgegroeid in een tijdperk vol technologische veranderingen en connectiviteit verwacht Gen Z dit ook terug te vinden in hun mobiliteitsstrategie. Denk hierbij aan het mobiliteitsbudget, mobile apps voor het boeken van vervoer en het bedienen van de laadpalen van elektrische wagens.

Pas je deze elementen toe? Dan kan je binnenkort veel jonge talenten op jouw werkvloer verwachten! Bovendien zullen ook je huidige werknemers graag gebruik maken van dit aantrekkelijke mobiliteitsplan.

Wil je meer ontdekken over hoe MHC Mobility duurzame mobiliteit ziet? Neem contact met ons op via:https://www.mhcmobility.be/contact

Hulp of advies nodig door onze specialisten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.