Maak efficiënt de switch!

14 september 2023

De intrede van elektrische wagens, een duurzame evolutie waar velen op zaten te wachten. Echter is de switch van een benzine- of dieselwagen naar een volledig elektrische wagen een grote aanpassing. We spreken over kleine aanpassingen, maar met een grote impact op de rijstijl. Denk maar aan het op tijd laden van je batterij tot regeneratief remmen. Maar geen zorgen! In onderstaande blog nemen we je graag mee op baan met enkele tips and tricks.

Behandel je snelheidspedaal met liefde

Trek je graag wat op met je wagen aan de rode lichten? Dan zouden wij dit met je elektrische wagen niet aanraden. In slechts enkele seconden gaan elektrische wagens van stilstand tot 100 km/u. Een zuchtje op de pedaal is dus meer dan genoeg om boetes in de brievenbus te vermijden. 

Regeneratief remmen, wat?

Elektrische wagens zijn dusdanig ingesteld, dat bij het loslaten van het gaspedaal de auto vanzelf gaat remmen. Deze efficiënte techniek zorgt ervoor dat bij het ‘uitbollen’ de batterij zichzelf gaat voorzien van nieuwe energie. 

Eenmaal je deze techniek onder de knie hebt, is het anticiperend rijden gemakkelijker dan ooit. Let echter wel op dat je niet vermoeid achter het stuur zit. De wagen gaat niet 100% in jouw plaats remmen. Bij dringende situaties is het zelf indrukken van de rem van cruciaal belang.

Vertrouw op je eigen kennis

Elektrische wagens beschikken over de nieuwste snufjes en technologieën om je op weg te helpen. Maar leg je vertrouwen hier niet te sterk op in. Ook deze toepassingen beschikken over fouten. Denk maar aan verkeersbordherkenning of de snelheden. Last minute werkzaamheden of wijzigingen in snelheid worden niet altijd meteen opgenomen. Vertrouwen op je eigen kennis is dus zeker mooi meegenomen.

Last but not least: vergeet niet te laden!

Vermijd lange stoptermijnen door gebruik te maken van een snellader. Deze kan je gemakkelijk vinden met allerhande apps. Denk maar aan bijvoorbeeld Chargemap of Shell Recharge

Wil je er graag eens op uit met een elektrische wagen vooraleer je definitief de keuze maakt om over te schakelen? Dan is onze shortlease de ideale oplossing! Contacteer ons via +32 9 397 08 90 en ontdek jouw mogelijkheden.

Hulp of advies nodig door onze specialisten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.