Trek er deze winter verstandig op uit! 

30 oktober 2023

Bij temperaturen lager dan +7°C is het aangeraden om je zomerbanden in te wisselen voor winterbanden. Maar waarom is het wisselen zo aangeraden en met welke factoren moet je zeker rekening houden? 


Wat is het grootste verschil tussen zomer- en winterbanden? 🤔

Allereerst merk je op dat winterbanden over diepere groeven beschikken. Hierdoor blijf je genieten van optimale veiligheid, grip op de baan en eindeloos rijcomfort. Bovendien is het rubber van winterbanden dikker, hierdoor worden de banden beschermd tegen snelle slijtage. 

Let echter wel op, want winterbanden mogen niet gebruikt worden tijdens de zomermaanden. Door de hoge temperaturen worden deze banden dan zacht en gaan ze sneller slijten. 


Zijn winterbanden verplicht? 

Nee, in België zijn winterbanden niet verplicht. Maar dat betekent niet dat het gebruik van winterbanden geen voordelen heeft. De weersomstandigheden in België zijn onvoorspelbaar. Het ene jaar genieten we van een milde winter, het andere jaar komen er tal van sneeuwvlokken op ons af. Daarom is het belangrijk om voorbereid te zijn, zodat je niet op het laatste moment in gevaarlijke verkeerssituaties terechtkomt. 


Wintervakantie, here we come! 🎿

In België zijn winterbanden misschien niet verplicht, maar in andere landen vast en zeker wel. Heb je een skitrip op de planning staan en trek je eropuit met de wagen? Check dan zeker of winterbanden verplicht zijn op je route! We hebben alvast de meest voorkomende bestemmingen met winterbandenplicht voor je opgesomd:

  • Duitsland 
  • Finland 
  • Luxemburg

Onze boodschap? Maak tijdig een afspraak met je autogarage en voorkom ongelukkige incidenten tijdens de koude winterdagen! 🚗🗓️

Hulp of advies nodig door onze specialisten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.